Calafant

Geen producten gevonden...

Een aantal jaren geleden werkte Boris Schimanski, een bekende striptekenaar uit Duitsland, veel vanuit thuis. Tijdens zijn werk werd hij vaak gestoord door zijn kinderen die zich maar niet bezig konden houden en niet zelf wilden spelen. Daarom zocht hij naar een oplossing. Hij tekende een kasteel op een stuk wit karton, knipte het in losse onderdelen uit en zag dat zijn kinderen er lekker mee aan de slag gingen. Ze gingen bouwen, vouwen en het kasteel helemaal versieren en decoreren. Zo brachten ze meer tijd door in de speelkamer dan zeurend naast zijn bureau! Dit was het echte prille begin!

Ook vrienden van hem werden enthousiast toen ze zagen hoe leuk de kinderen aan het spelen waren en stapje bij stapje werd het merk Calafant geboren door de inzet van meer enthousiaste mensen. Verschillende modellen werden ontworpen en geproduceerd en tot op de dag van vandaag komen er nieuwe modellen bij en worden oude series verbeterd en vernieuwd!

In 2006 won Calafant een hele belangrijke prijs op de Spielwarenmesse in Nürnberg en in 2008 wonnen diverse modellen wederom een belangrijke Duitse award, de Spiel Gut.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »